Sammen eller hver for sig

Sammen eller hver for sig

By Susanne Bach

  • Release Date : 2015-10-05
  • Genre : Språkvetenskap
  • FIle Size : 195.75 MB
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Sammen eller hver for sig Hvordan kan man finde ud af, om et ord skal skrives i ét ord, eller om det skal deles op i flere ord? Kommer du også i tvivl? Det kræver viden om sammensatte ord og stavning at finde ud af dette. Bogen sætter fokus på sammensatte ord og skaber bevidsthed om disse. 

Via forskellige eksempler og gennem løsning af opgaver undervejs, giver bogen et indblik i nogle af de problemer, man kan have med at finde ud af, om et ord er et sammensat ord. Der nævnes enkelte regler, men det er læseren, som skal finde svarene. 

Bogen er udviklet til at kunne anvendes på flere niveauer i dansk og dansk som andetsprog; primært i folkeskolens ældste klasser, AVU, gymnasiet, på HF og VUC. Andre, som har svært ved at finde ud af, om et ord er et sammensat ord, kan dog også have gavn af bogen.

Emneord: VUC Syd - et eller flere ord, et eller to ord, sammensat ord, sammensatte ord, ordforbindelser, stavning, dele ord, orddele, mellemrum, orddeling, biord, forholdsordsforbindelse, bindestreg, udtale, ordklasser, udsagnsord, navneord, tillægsord, misforståelse, betydning, avis, adskille, valgfrit, valgfrihed, VUC, AVU, HF, dansk som andetsprog 

Bogen dækker grammatik i grundskolen, hf, gymnasiet, AVU og FVU.

keyboard_arrow_up